Cursussen

Onze leerlijnen

Alle workshops, cursussen en opleidingen van TVVL zijn per discipline en instroomniveau voor jou op een rij gezet.

Je ziet direct welke vooropleiding of kennisniveau je nodig hebt om in kunnen te stromen.

Advies nodig?

We helpen je graag verder. Stuur ons je verzoek.

TVVL groeit je hele carrière met je mee

Ons uitgebreide cursusaanbod hebben we voor jou onderverdeeld in leerlijnen per discipline. Dat zijn: Klimaattechniek, Sanitaire Technieken, Elektrotechniek, Gebouwbeheer, Projectmanagement en commissioning, Warmtepompen en Interdisciplinaire cursussen.

Onze keuzehulp per leerlijn geeft je een overzicht van relevante cursussen en opleidingen binnen de gewenste discipline. Je ziet direct welke vooropleiding of kennisniveau je nodig hebt om in kunnen te stromen. Zo kun jij jouw leerdoelen afronden en diploma behalen!

↓ Klik op één van de leerlijnen voor keuzehulp

Alle leerlijnen

Veelgestelde vragen leerlijnen

Wat is een leerlijn?

De leerlijnen van TVVL zijn een hulpmiddel voor het kiezen van de juiste opleiding of cursus per discipline.

Hoe kies ik de juiste opleiding of cursus?

Het is belangrijk dat je eerst bepaalt binnen welke discipline je jouw cursus of opleiding wilt gaan volgen. Zo kun je er bijvoorbeeld voor kiezen om een opleiding binnen het vakgebied Elektrotechniek te volgen. Vervolgens maak je de keus of je een cursus of opleiding wilt volgen.

Een cursus is vaak korter dan een opleiding en de inhoud is specifieker. In sommige cursussen leer je bijvoorbeeld met een bepaalde methode werken.

Waarom is TVVL een goede opleider voor mij?

Bij TVVL hebben we een aantal zekerheden waar je op kunt rekenen wanneer je cursus of opleiding volgt. Deze zekerheden zijn als volgt:

  1. Je bent verzekerd van de allerbeste vakdocenten
  2. Wij investeren onze verdiensten weer in de sector
  3. Als lid ben je extra voordelig uit
  4. Je kunt altijd kosteloos een optie nemen
  5. Moderne leslokalen met streaming apparatuur voor klassikale of online lessen
  6. Geen verborgen kosten en verrassingen
  7. Vakkennis en vakinformatie up-to-date
  8. Vertrouwde en erkende kwaliteit
  9. Unieke kans om je netwerk te vergroten

Voor het complete overzicht bekijk De zekerheden van TVVL cursussen.

Wat voor soorten opleidingen en niveaus bieden jullie aan?

TVVL heeft een uitgebreid aanbod scholing voor naast je baan als professional in de installatietechniek. De opleidingen worden op twee verschillende niveaus aangeboden: Post HBO en Post MBO. Hieronder beschrijven we wat de verschillen zijn in cursusaanbod:

Post HBO opleiding

Een Post HBO opleiding kun je volgen met een vooropleiding op hbo-niveau of mbo-niveau met een aantal jaar ervaring in het vakgebied. De duur van de opleidingen varieert van een aantal maanden tot maximaal een jaar. Je kiest voor een Post HBO opleiding als je jouw kennis in je vakgebied wilt verbreden en verdiepen.

Bij voldoende resultaat ontvang je een diploma. Onze Post HBO opleidingen zijn bovendien geregistreerd en staan onder toezicht van de Stichting Post Hoger Beroeps Onderwijs Nederland (SPHBO).

Post MBO opleiding

Een Post MBO opleiding kun je volgen met een MBO-4 vooropleiding en is bedoeld voor professionals in de techniek. De duur van de opleidingen varieert van een aantal maanden tot maximaal een jaar. Je kiest voor een Post MBO opleiding als je jouw kennis in je vakgebied wilt verbreden en verdiepen.

Bij voldoende resultaat ontvang je diploma. Onze Post MBO opleidingen zijn bovendien geregistreerd en staan onder toezicht van Stichting Post Middelbaar Beroeps Onderwijs Nederland (SPMBO).

Wat is het verschil tussen een cursus, opleiding en workshop?

Het grootste aanbod bij TVVL bestaat uit cursussen. Wij hebben kortlopende en langlopende cursussen. Een cursus is vaak korter dan een opleiding en de inhoud is specifieker. In sommige cursussen leer je bijvoorbeeld met een bepaalde methode werken.

Bij het positief afronden van een cursus ontvang een TVVL diploma.

Een workshop is korter dan een cursus of opleiding. Het bestaat uit een bijeenkomst die niet langer duurt dan één dag. Deelnemers aan de workshop leren nieuwe kennis en vaardigheden op een specifiek onderwerp om het vervolgens in de praktijk toe te kunnen passen.

Na afloop van de workshop ontvang je een bewijs van deelname.

Kan ik persoonlijk advies krijgen?

Heb je vragen over een cursus of opleiding of wil je meer weten over jouw inschrijving? Je kunt altijd vrijblijvend contact opnemen met ons cursussecretariaat. We zijn bereikbaar op het telefoonnummer 088 401 06 20. Je kunt ons ook altijd een e-mail sturen naar cursus@tvvl.nl. Wij helpen je graag verder.