Leerlijnen

Leerlijn Interdisciplinair

Bij TVVL bieden wij diverse Interdisciplinaire opleidingen en cursussen aan om kennis te maken met “die andere” discipline voor betere samenwerking of zij-instromers.

Lees alle informatie

Advies nodig?

We helpen je graag verder. Stuur ons je verzoek.

Toe aan de volgende stap in je carrière?

Werken aan jou interdisciplinaire competenties door te specialiseren in je eigen discipline maar ook grondig kennis te maken met een andere discipline? TVVL heeft diverse interdisciplinaire cursussen waardoor je een betere gespreks- en samenwerkingspartner wordt in het bouwteam.

In onderstaande keuzehulp zie je alle cursussen en opleidingen binnen de leerlijn Interdisciplinaire cursussen. Ook zie je welke vooropleiding of kennisniveau je nodig hebt om in te stromen.

Alle Duurzaamheid cursussen

Veelgestelde vragen over Interdisciplinaire cursussen

Wat zijn interdisciplinaire cursussen?

TVVL heeft verschillende interdisciplinaire cursussen waarmee je jezelf als professional naast je baan kunt blijven ontwikkelen. Het woord ‘interdisciplinair’ betekent als iets uit verschillende vakgebieden bestaat. In dit geval is er een samenwerking tussen de verschillende disciplines en integratie van de kennis in de cursussen om gedeelde doelstellingen en producten te realiseren. De TVVL cursus Bouwkunde voor Elektrotechnici of Werktuigkunde voor Elektrotechni zijn hier goede voorbeelden van.

Wat voor interdisciplinaire cursussen en opleidingen kun je volgen bij TVVL?

Samenwerking tussen verschillende disciplines is noodzakelijk om verdere professionalisering en ontwikkeling van een organisatie verder vorm te kunnen geven. TVVL weet dit als geen ander en daarom hebben wij een aantal interdisciplinaire cursussen samengesteld.

De cursus Installatietechniek voor Aannemers en Bouwkundigen is in het leven geroepen om de discipline techniek in gebouwen samen te brengen. Dit geldt voor de bijbehorende relatie tussen techniek en bouwkunde. Het verbreden van kennis geeft een draagvlak voor het ontstaan van multidisciplinaire oplossingen in een vroeg stadium bij de realisatie van gebouwen en bijbehorende technische installaties.

De cursus Bouwkunde voor Installatietechnici is bedoeld voor installateurs en adviseurs die regelmatig te maken krijgen met de discipline ‘bouwkunde’. Door deze cursus krijgen zij beter inzicht in het ontwerp, de uitvoering en het beheer van gebouwinstallaties. Hierdoor ontstaat er een efficiencyslag.

Binnen het domein W-installaties wordt er steeds meer geopereerd vanuit multidisciplinaire teams. Dit vraagt om een brede kennis van verschillende technische disciplines. De cursus Elektrotechniek voor Werktuigkundigen zorgt ervoor dat medewerkers binnen het domein W-installaties kennis en inzichten opdoen van de elektrotechnische installaties in de gebouwde omgeving.

In de cursus Werktuigkunde voor Elektrotechnici krijgen elektrotechnisch opgeleide medewerkers inzicht in de werking en problematiek van W-installaties. Deze cursus stelt je in staat om technische installaties integraal te beoordelen.

Voor wie zijn de interdisciplinaire cursussen en opleidingen bedoeld?

Bij alle interdisciplinaire cursussen en opleidingen van TVVL geldt dat het verbreden van verschillende disciplines noodzakelijk is. Het leren kennen van verschillende disciplines is bij een disciplinaire cursus ook juist een leerdoel.

De cursus Installatietechniek voor Bouwkundigen is bedoeld voor Bouwkostenmanagers, bouwmanagers, projectmanagers/-leiders van facilitaire (of vastgoed) afdelingen, architecten en bouwkundig aannemers met hbo werk- en denkniveau.

De cursus bouwkunde voor Installatietechnici is bedoeld voor Werktuigkundigen of elektrotechnisch geschoolde medewerkers, ontwerpers, werkvoorbereiders, projectleiders, projectmanagers, teamleiders of contractmanagers werkzaam bij een installatiebedrijf, adviesbureau of opdrachtgever. De cursus is ook uitstekend geschikt voor bijv. gebouwbeheerders, architecten of medewerkers van leveranciers die meer willen weten van de elektrotechnische installaties in de gebouwde omgeving.

Hetzelfde geldt voor de cursussen Elektrotechniek voor Werktuigkundigen en de cursus Werktuigkunde voor Elektrotechnici. Deze zijn ook bedoeld voor ontwerpers, werkvoorbereiders, projectleiders, projectmanagers, teamleiders of contractmanagers werkzaam bij een installatiebedrijf, adviesbureau, opdrachtgever, leverancier of overheid. Maar allebei deze cursussen zijn ook uitstekend geschikt voor bijv. gebouwbeheerders, architecten of medewerkers van leveranciers die meer willen weten van de elektrotechnische installaties in de gebouwde omgeving.

Op welk niveau zijn de interdisciplinaire cursussen en opleidingen van TVVL?

Voor de interdisciplinaire cursussen van TVVL geldt dat je minimaal een afgeronde mbo opleiding met een enkele jaren relevante werkervaring nodig hebt.