Cursussen

Veelgestelde vragen

Heb jij een vraag? Misschien staat jouw antwoord al in onze veelgestelde vragen:

Veelgestelde vragen inschrijven

Ik wil mijn cursus verplaatsen of annuleren

Het verplaatsen of annuleren van een cursus is mogelijk conform de cursusvoorwaarden (klikbaar maken) van TVVL. Bij afzien van deelname worden er annuleringskosten in rekening gebracht.

Kan ik een ander in mijn plaats sturen?

Het is mogelijk om een andere deelnemer zonder extra kosten in de plaats te sturen als deze deelnemer voldoet aan de cursusvoorwaarden van TVVL.

Kan de locatie wijzigen?

De cursussen van TVVL vinden plaats in onze eigen cursuslokalen in Woerden. Bij uitzondering kan een lesdag op locatie worden georganiseerd i.v.m. praktijkvoorbeelden. Hier wordt voorafgaand aan de cursus over gecommuniceerd of is al bij de betreffende cursus op onze website te lezen. Je hoeft dus niet bang zijn dat de locatie kan wijzigen.

Hoe weet ik of ik aan de toelatingseisen voldoe?

Op elke cursuspagina van TVVL staat voor wie de opleiding, cursus of workshop is bedoeld. Daarnaast vertellen we over de benodigde vooropleiding. Zo kun je van tevoren een inschatting maken of de opleiding of cursus geschikt is voor jou als cursist of medewerkers. Bij twijfel kun je altijd contact opnemen met het cursussecretariaat via 088 401 06 20 of cursus@tvvl.nl.

Word ik altijd toegelaten?

Deelnemers worden na aanmelding beoordeeld op basis van de toelatingseisen. Deze toelatingseisen staan omschreven in de informatie van de betreffende cursus. Vervolgens ontvang je van ons een bericht of je bent toegelaten.

Kan ik een optie nemen?

Ja, het is mogelijk om een optie te nemen. Een optie is maximaal 3 weken geldig tot uiterlijk 3 weken voor aanvang van de betreffende cursus(sen). 

Optieformulier cursussen

Vul het onderstaande formulier zorgvuldig in om direct contact met ons op te nemen.

Aanhef*
Naam*

Contactpersoon HRM

Naam contactpersoon*

Privacy*
Meer weten hoe we met je persoonsgegevens omgaan? Lees onze Lees onze privacy policy. Hierin lees je ook dat je elk moment je toestemming kunt intrekken.
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Bieden jullie ook maatwerk of incompany cursussen aan?

Ja, wij bieden maatwerk of incompany cursussen aan. Voor het bijscholen van groepen medewerkers binnen jouw eigen organisatie kun je bij ons terecht. Wij gaan graag met jou in gesprek om de kennisbehoefte en wensen in beeld te brengen. Op basis hiervan maken wij een voorstel met een mogelijke opzet (klassikaal en zelfstudie) en inhoud.

Mocht je specifieke vragen hebben over de mogelijkheden tot imcompany of maatwerkcursussen, dan kun je contact opnemen met het cursussecretariaat via 088 401 06 20 of cursus@tvvl.nl.

Wat zit er wel/ niet in de cursusprijs?

De cursusprijzen op onze website zijn totaalprijzen. Dit is inclusief lesgeld, lesmateriaal etc. Mocht er een lunch of avondeten in je rooster zitten, dan verzorgen wij voor jou een goede maaltijd. Koffie/thee, water en frisdrank staan voor je klaar bij het leslokaal. Je zult dus nooit voor verrassingen staan en meer kwijt zijn dan de prijs in de cursusgids.

Waar vind ik de cursusvoorwaarden

Je kunt hier de cursusvoorwaarden downloaden en/of bekijken.

Algemene voorwaarden – TVVL

Wat zijn de voordelen als je opleiding/ cursus volgt bij TVVL?

Bij TVVL hebben we een aantal zekerheden waar je op kunt rekenen wanneer je cursus of opleiding volgt. Deze zekerheden zijn als volgt:

  1. Je bent verzekerd van de allerbeste vakdocenten
  2. Wij investeren onze verdiensten weer in de sector
  3. Als lid ben je extra voordelig uit
  4. Je kunt altijd kosteloos een optie nemen
  5. Moderne leslokalen met streaming apparatuur voor klassikale of online lessen
  6. Geen verborgen kosten en verrassingen
  7. Vakkennis en vakinformatie up-to-date
  8. Vertrouwde en erkende kwaliteit
  9. Unieke kans om je netwerk te vergroten

Voor het complete overzicht bekijk onze 9 zekerheden.

Is er een uiterste inschrijfdatum?

Wacht niet te lang en zorg dat je jezelf of jouw medewerker(s) tijdig inschrijft. Onze cursussen zitten namelijk snel vol. Houd er ook rekening mee dat wanneer jij je kort van tevoren aanmeldt, je wellicht niet voldoende tijd hebt om de eerste les (huiswerkopdracht) voor te bereiden. Dus zorg dat je uiterlijk drie weken voor de startdatum ingeschreven bent.

Ik heb geen bevestigingsmail ontvangen

Na aanmelding van een cursus ontvang je van ons een bevestigingsmail. Mocht je deze niet hebben ontvangen, dan kan het zijn dat de bevestigingsmail in de spambox terecht is gekomen. Is dit niet het geval? Dan kun je contact opnemen met het cursussecretariaat via 088 401 06 20 of cursus@tvvl.nl.

Kan ik een offerte krijgen?

Het is mogelijk om een offerte te ontvangen. Deze kun je aanvragen door contact op te nemen met het cursussecretariaat via 088 401 06 20 of cursus@tvvl.nl

Geldt er korting voor leden?

De cursussen die TVVL biedt zijn van hoog niveau en bieden actuele en relevante kennis. Als lid van TVVL krijg je standaard 15% korting op deelname aan de cursussen. Daarnaast ontvang je bij TVVL 6 x per jaar het toonaangevende TVVL Magazine en toegang tot de zeer uitgebreide kennisbank.

Interesse in een lidmaatschap bij TVVL. Bekijk onze Word lid pagina.

Veelgestelde vragen deelname

Kan ik online deelnemen?

Ondanks dat onze cursuslokalen zijn ingericht met streamingfaciliteiten is het niet mogelijk om enkel online aan een cursus deel te nemen. Onze ervaring is dat dit didactisch niet voldoende werkt. Daarnaast is fysiek onderwijs ook nog eens goed voor jouw eigen netwerk. Je bent tenslotte met gelijkgestemden.

Mocht er toch een lockdown of maatregelen zijn, dan kunnen de cursussen wel uitsluitend online worden gegeven.

Hoe groot is de groep?

De groepsgrootte van een cursus wisselt. Bij sommige cursussen werken wij met een beperkt aantal deelnemers vanwege persoonlijke aandacht. De maximale groepsgrootte is 24 deelnemers.

Kan ik een gemiste les inhalen?

Nee, een gemiste les kun je niet inhalen.

Kan ik mijn auto parkeren/ opladen?

Kom je met de auto, dan kun je jouw auto parkeren aan de achterkant van het gebouw. Het is ook mogelijk om je elektrische auto op te laden. Aan de voorkant van het gebouw zijn 4 plekken beschikbaar voor alle soorten laadpassen en aan de achterkant van het gebouw zijn ze ook te vinden.

Moet ik mij voorbereiden op een les?

De meeste cursussen hebben een voorbereidende werkopdracht of informatie die je moet doorlezen. Houd hier dus rekening mee.

Word er rekening gehouden met schoolvakanties?

Er wordt rekening gehouden met de volgende schoolvakanties: de zomer-, kerst-, en meivakantie.

Routebeschrijving naar de locatie

TVVL zit gevestigd in het Intechnium Gebouw (Korenmolenlaan 4) in Woerden. Zowel met de auto als het openbaar vervoer is het uitstekend bereikbaar. Het gebouw zit namelijk vlak aan de A12 en dichtbij het station gevestigd. Er zijn OV-fietsen of bussen beschikbaar vanaf station Woerden. Ook lopend is TVVL in vijftien minuten te bereiken vanaf het station.

Wie zijn de docenten?

Onze docenten zijn experts en werkzaam in het vakgebied. Daardoor begrijpen ze je leerwensen en spreken jouw (vak)taal. Onze docenten weten waar ze het over hebben en brengen die kennis tijdens onze technische opleidingen met veel plezier over. Daarom krijg je per cursus vaak verschillende experts voor de klas, die elk hun unieke toegevoegde waarde hebben. Onze ruim 125 docenten houden hun kennis up-to-date, niet alleen inhoudelijk maar ook op didactisch gebied.

Wanneer ontvang ik studiemateriaal?

Drie weken voor aanvang van de cursus ontvang je een e-mail met daarin alle belangrijke informatie en inloggegevens.

Monitoren jullie de luchtkwaliteit in de cursuslokalen?

Ja, wij monitoren de luchtkwaliteit in alle cursuslokalen.

Wat is de studiebelasting?

Je moet er rekening mee houden dat je naast de lesdagen ook nog tijd kwijt bent aan thuisstudie. De totale studiebelasting verschilt per cursus.

Veelgestelde vragen examen en afronding

Wat kost een examen?

Het examen zit bij de cursusprijs inbegrepen. Alleen een herexamen kost geld.  Je komt dus niet voor onverwachte kosten te staan.

Is een examen verplicht?

Als je een cursus bij TVVL volgt is het niet verplicht om aan een examen deel te nemen. Je ontvangt van ons een certificaat als je de werkopdrachten met een voldoende afrondt. Ondanks het niet deelnemen aan een examen.

Heeft elke cursus een examen?

Na afloop van een deel van onze cursussen neemt TVVL een schriftelijk examen af. Je hebt toegang tot het examen op basis van de verplicht in te leveren en voldoende beoordeelde werkopdrachten. Bij voldoende resultaat ontvang je het diploma.

Wat is post hbo en post mbo?

Een post hbo-opleiding volg je na je reguliere hbo-studie of als je werkt op hbo-niveau. Hetzelfde geldt voor post-mbo. Het is een opleiding die je volgt binnen hetzelfde gebied als je baan of bachelor. Vaak kiezen mensen een post-hbo of post-mbo opleiding om zich verder te specialiseren of ontwikkelen binnen een deelgebied van hun werk.

Om een post-hbo of post-mbo opleiding te kunnen volgen bij TVVL vragen wij een vooropleiding op hbo- of mbo-niveau en vaak is (enige) relevante werkervaring verplicht.

Meer informatie over Erkende opleidingen – TVVL

Wat is mijn diploma waard?

TVVL bestaat al meer dan 60 jaar en is een begrip in de sector. Niet voor niets vragen bedrijven vaak een TVVL cursus als vooropleiding. Al onze cursussen worden op lesniveau geëvalueerd en staan onder toezicht van de Werkveldadviescommissie. Veel van onze cursussen zijn post-hbo geregistreerd waardoor de kwaliteit en erkenning ook officieel erkend worden.

Meer informatie over Erkende opleidingen – TVVL

Is er een diploma-uitreiking?

Elk jaar sluit TVVL het cursusseizoen af met een feestelijke sluitingsmiddag. Daar ontvangen de cursisten van het voorgaande seizoen hun diploma’s en certificaten. Een mooie afsluiting van een jaar hard leren en werken.

Ik heb dyslexie, krijg ik extra tijd?

Als je dyslexie hebt krijg je extra tijd. Ook is het mogelijk om het examen op groter papier te ontvangen.

Nederlands is niet mijn moedertaal, krijg ik extra tijd of mag ik hulpmiddelen gebruiken?

Deelnemers krijgen extra de tijd en mogen als hulpmiddel een Nederlands woordenboek erbij gebruiken.

Wat is een geaccrediteerd diploma van TVVL?

Het is een beschermd predicaat, dat alleen door de SPHBO en SPMBO kan worden verleend. Als je als cursist voor één van deze opleidingen een diploma in ontvangst hebt genomen word je opgenomen in het Landelijke Register van Deelnemers dat de SPHBO en SPMBO mede namens alle instellingen bijhoudt. Dit Landelijk Register kan bijvoorbeeld geraadpleegd worden door personeelsfunctionarissen die de getuig-schrift en van een sollicitant willen verifiëren of door beroeps verenigingen die de Permanente Educatie-punten van hun leden willen bijhouden. Kijk voor meer informatie op onze Erkende opleidingen pagina of op www.cpion.nl. 

finance

Veelgestelde vragen financiën

Wat zijn de annuleringvoorwaarden?

Je vindt annuleringsvoorwaarden in onze cursusvoorwaarden.  Download hier onze voorwaarden.

Wat moet ik nog los betalen (all-in prijs)?

TVVL is open en transparant over de cursuskosten. Al onze cursusprijzen zijn totaalprijzen dus inclusief lesgeld, lesmateriaal etc. Het enige waar kosten voor worden gerekend zijn herexamens.

Kost een herexamen geld?

Ja, een herexamen kost geld. De herexamenkosten worden per cursus bepaald.

Kan ik subsidie krijgen?

Wij Techniek is het Opleidings- en ontwikkelingsfonds voor het technisch installatiebedrijf. Met expertise en financiële steun proberen zij de drempel tot opleiding en ontwikkeling zo laag mogelijk te maken. Wij Techniek zet deze middelen in om vakmanschap in de branche te ondersteunen. Dat kan door middel van een opleiding, training, workshop of cursus bij TVVL. Wij Techniek heeft 2 interessante subsidieregelingen:

De Ontwikkelingsstimulerings Regeling (ORS)
Met deze regeling krijgt je werkgever een tegemoetkoming in de kosten van een opleiding of training, mits het bedrijf nog voldoende subsidietegoed heeft bij Wij Techniek. Alle TVVL Cursussen vallen hieronder. Alles is mogelijk als het maar in overleg gaat met je werkgever, want alleen hij of zij kan deze subsidie aanvragen. Voor meer informatie bekijk de website van Wij Techniek.

Regeling Toekomstbestendige Installaties (RTI)
Met deze regeling kan jouw organisatie de mogelijkheid krijgen om grootschalig verandering in je organisatie door te voeren. Deze regeling biedt ondersteuning aan het veranderproces en draagt bij aan de scholingskosten, zodat medewerkers de juiste vaardigheden kunnen leren om met nieuwe technologieën aan de slag te gaan. Voor meer informatie bekijk de website van Wij Techniek.

Scholingsvouchers
Wij Techniek stelt scholingsvouchers beschikbaar voor werknemers in de technische installatiebranche. Elke werknemer in de installatietechniek kan een voucher van maximaal € 1.500 inc. btw aanvragen om zijn scholingskosten te dekken. Dit geld is ter beschikking gesteld door de Vakraad, een samenwerking van organisaties die zowel de belangen van werknemers als werkgevers behartigen. Voor meer informatie bekijk de website van Wij Techniek.

Leeroverzich.nl is een handige website waar je overzichtelijk kan vinden welke subsidie je kan krijgen voor welke situatie.
De SER heeft een handige website waar je een overzicht vindt van alle bekende regelingen en subsidies voor een leven lang ontwikkelen: SER website

Ik heb een vraag over mijn factuur

Voor vragen over jouw factuur kun je contact opnemen met onze administratie via financien@tvvl.nl

Wat doen jullie met de winst?

TVVL is een vereniging. Dat betekent dat alles wat wij verdienen weer ten goede komt aan de sector. Wij investeren in nieuwe cursussen, houden lesstof jaarlijks actueel en ontwikkelen nieuwe kennis. Dit alles is mogelijk omdat wij geen winstoogmerk hebben en dus geen afdracht aan aandeelhouders hoeven te doen. Door deel te nemen aan een cursus investeer je dus niet alleen in jezelf en jouw bedrijf, maar ook in de sector.

Kan ik korting krijgen?

TVVL leden krijgen standaard 15% korting op de cursusprijs. Het maakt niet uit of je persoonlijk lid of bedrijfslid bent. Daarnaast krijg je als lid ook korting op onze andere bijeenkomsten; van congressen en symposia tot regiobijeenkomsten en excursies. Zo heb je een lidmaatschap al snel terugverdiend.