Leerlijnen

Leerlijn Sanitaire Technieken

Bij TVVL bieden wij diverse opleidingen en cursussen aan op het gebied van Sanitaire Technieken, oftewel over installaties in gebouwen om water aan en af te voeren.

Lees alle informatie

Advies nodig?

We helpen je graag verder. Stuur ons je verzoek.

Toe aan de volgende stap in je carrière?

Ben je opzoek naar een cursus of opleiding Sanitaire Technieken? TVVL heeft diverse Sanitaire Technieken workshops en cursussen zoals de cursus Sanitaire Installaties in Gebouwen.

Door het volgen van een cursus of workshop Sanitaire technieken kun je jezelf als professional naast je baan blijven ontwikkelen. Je kunt een workshop of cursus volgen, maar ook verschillende modulen los van elkaar doen. Naast Sanitaire Technieken heeft TVVL een breed aanbod aan erkende post hbo en post mbo opleidingen en cursussen met TVVL Certificaat binnen de installatietechniek.

In onderstaande keuzehulp zie je alle cursussen en opleidingen binnen de leerlijn Sanitaire Technieken. Ook zie je welke vooropleiding of kennisniveau je nodig hebt om in te stromen (links) of welke vervolgopleidingen je verder helpen in je loopbaan.

Alle Sanitaire Technieken cursussen

Veelgestelde vragen over Sanitaire Technieken

Wat zijn Sanitaire Technieken?

Wil jij starten met een workshop of cursus Sanitaire technieken? TVVL heeft een breed aanbod waarmee je je kunt blijven ontwikkelen op het gebied van ontwerpen en integrale samenwerking.

Het begrip sanitaire technieken kun je omschrijven als alle voorzieningen en installaties die nodig zijn om bijvoorbeeld water aan- en af te voeren. Onder sanitaire installaties in gebouwen worden de leidingwater-, riolering-, gas- en brandblusvoorzieningen verstaan. Bijvoorbeeld: riolering en regenwaterafvoer en koud- en warmwaterleidingen.

Zo kun je bij TVVL kiezen voor een cursus Sanitaire installaties in gebouwen. Deze cursus bestaat uit vier modulen die je los van elkaar kunt volgen.

Wat voor cursussen en opleidingen Sanitaire Technieken kun je volgen bij TVVL?

Omdat er regelmatig technische innovaties bij sanitaire installaties in gebouwen worden geïntroduceerd, is het raadzaam om van deze actualiteiten op de hoogte te blijven. Ook is er continue aanscherping van de eisen aan veiligheids-, gezondheids-, comfort-, milieu- en energieaspecten. Door het volgen van de cursus sanitaire installaties in gebouwen leer je de laatste stand van de techniek en de benodigde ontwerpvaardigheden.

Binnen deze opleiding zijn er 4 modulen te volgen. Het gaat om de modulen: leidingwaterinstallaties, gebouwriolering, gasinstallaties en brandblusvoorzieningen. Heb je alle modules gevolgd en het deelcertificaat behaald, dan ontvang je het TVVL diploma Sanitaire Installaties in gebouwen.

Binnen de leerlijn Sanitaire techniek kun je ook nog een aantal workshops volgen. Wanneer je jouw medewerker(s) of jezelf direct inschrijft voor de gehele opleiding dan zijn de 3 workshops bij de opleidingsprijs inbegrepen.

De workshop Technische en Medische gassen richt zich zowel op de algemene theorie als op de ontwerprichtlijnen voor leidingsystemen voor medische en technische gassen. Hetzelfde geldt voor de workshop Stoominstallaties. Bij deze workshop wordt ook de algemene theorie en ontwerprichtlijnen behandeld.  Verder komt de opbouw van een stoominstallatie aan bod en wordt een werkende stoominstallatie bekeken. De workshop zwembaden/ waterbehandeling richt zich op de waterbehandeling voor zwembaden en de waterbehandeling gericht op utiliteit.

Voor wie zijn de cursussen en opleidingen Sanitaire Technieken bedoeld?

Ben je betrokken of verantwoordelijk voor de sanitaire installaties in gebouwen? Dan zijn de cursussen en workshops Sanitaire technieken van TVVL voor jou bedoeld!

Sanitaire installaties in gebouwen zijn dynamische vakgebieden waar regelmatig technische innovaties worden geïntroduceerd. Om op de hoogte te blijven van de laatste technieken kun je de cursus Sanitaire installaties in gebouwen volgen. Deze opleiding is bedoeld voor hoger opgeleide en ervaren engineers, ontwerpers of projectleiders werkzaam bij een adviesbureau, installatiebedrijf, leverancier, opdrachtgever of overheid.

Als aanvulling op deze cursus is er voor de deelnemers een drietal workshops te volgen. De workshops zijn onderdeel van de cursus Sanitaire Technieken en staan ook open voor andere deelnemers.

Tenslotte hebben we nog een cursus Legionellapreventie. Deze cursus is voor iedereen bedoeld die te maken heeft met het leren voorkomen van besmetting in koud- en warm tapwaterinstallaties. Het doel daarbij is om bijvoorbeeld je kennis te actualiseren en je impact als adviseur te vergroten.

Op welk niveau zijn de cursussen en opleidingen Sanitaire Technieken van TVVL?

De cursussen en workshops binnen de leerlijn Sanitaire technieken bestaan uit verschillende niveaus. Voor zowel de cursussen en workshops geldt dat je minimaal een afgeronde mbo-opleiding met enkele jaren relevante werkervaring nodig hebt. TVVL cursussen worden grotendeels gegeven op post-hbo niveau. Dit zijn erkende opleidingen.

De cursus sanitaire installaties in gebouwen is geen post-hbo niveau maar valt daar net onder. De cursus legionellapreventie en de workshops: technische en medische gassen, stoominstallaties en zwembaden/ waterbehandeling zijn op mbo-niveau.