Kennispartners 12 oktober 2023

TVVL Kennispartners inventariseren meerdere routes naar verduurzaming tijdens Vakbeurs Energie

12 oktober 2023, den Bosch – Op de TVVL stand stonden ook deze beursdag professionele tekenaars klaar om de gesprekken tussen TVVL Kennispartners en bezoekers van de beurs over de juiste route naar verduurzaming om te zetten naar een visueel wandverslag. De rode draad in de gesprekken vormde de gedachte dat er meerdere wegen zijn op de route naar verduurzaming van de gebouwde omgeving. Bij de vereniging TVVL kun je terecht voor  kennis over de route die je kunt volgen om te verduurzamen. Denk daarbij aan het sturen op werkelijk energieverbruik door de inzet van de WEii en het EnergieKompas of de inzichten die zijn gedeeld in het rapport energieflexibiliteit.  TVVL Kennispartners gaven vanuit hun eigen kennis en expertise meer inzicht in de praktische invulling van deze route.

Vragen die tijdens de gesprekken aan de orde kwamen waren bijvoorbeeld hoe we circulariteit in de installatie branche kunnen stimuleren en of data gestuurd onderhoud wel mogelijk is met de huidige (traditionele) onderhoudscontracten? Ook werd het belang van nieuwe samenwerkingen benoemd, omdat we ten slotte allemaal een deel hebben van de oplossing. Daarbij vroegen de bezoekers zich wel af wie daar dan de regie in zou moeten nemen?

De TVVL Kennispartners nemen alle inzichten en uitkomsten uit de gesprekken mee naar hun dagelijkse praktijk en naar het TVVL Kennispartneroverleg. Belangrijke uitkomsten zullen zij voor 2024 op de agenda zetten en meenemen in de activiteiten die vanuit de TVVL Kennispartners worden georganiseerd. Denk daarbij aan TVVL Directie Colleges of de Toekomst & Trend podcasts, mogelijk gemaakt door de TVVL Kennispartners.

TVVL kijkt terug op een buitengewoon geslaagde kennispartnersessie tijdens de Vakbeurs Energie en bedankt alle Kennispartners en bezoekers voor hun betrokkenheid en enthousiasme. Samen blijven we bouwen aan een duurzame en innovatieve toekomst voor de technische installatiesector in gebouwen.

De TVVL Kennispartners

Lees ook