Terug naar expertgroepen

Community Gezonde Gebouwen

De Community Gezonde Gebouwen richt zich op het ontwerpen van gebouwinstallaties die rekening houden met het optimaliseren van energieverbruik, maar ook de risico's hiervan voor de binnenmilieukwaliteit en het efficiënt omgaan met materialen.
Geïnteresseerd?

Wil je deelnemen aan deze community? Sluit je bij ons aan.

Wat doet deze community allemaal?

Door de huidige energiecrisis krijgt het verminderen van het energiegebruik veel aandacht. De Europese en nationale regelgeving zorgt ervoor dat er op een hoog tempo een verduurzaming van de bestaande bouw en nieuwbouw plaats moet vinden. Het gevaar hierbij is de eenzijdige aandacht aan energie. Hierdoor komt de balans tussen het efficiënt omgaan met materialen, het optimaliseren van de binnenmilieukwaliteit en het verminderen van het energiegebruik in het gedrang.

De community Gezonde gebouwen richt zicht op de bewustwording van energiebesparende maatregelen op het binnenklimaat. Zo worden er met enige regelmaat projecten opgezet om dit verder te onderzoeken. Met het project én én gebouwen, hebben zij overzichtelijke gebouwinstallaties ontworpen die rekening houden met niet alleen het energieverbruik, maar ook het optimaliseren van de binnenmilieukwaliteit en het efficiënt omgaan met materialen voor een gebalanceerde uitkomst. Lees meer over onze projecten.

Lijkt het jou leuk om ook mee te werken aan energiebesparende maatregelen op het binnenklimaat en wil je impact maken? Sluit je dan bij ons aan! Mocht je vragen, opmerkingen hebben of willen deelnemen, neem dan contact op met onze collega Esmeralda Pondman via de button bovenaan de pagina.

De expertgroep leden

Bas de Bont

lid Community Gezonde Gebouwen

Johan de Groot

lid Community Gezonde Gebouwen

Kees van der Linden

lid Community Gezonde Gebouwen

Lada Hensen

lid Community Gezonde Gebouwen

Marije te Kulve

lid Community Gezonde Gebouwen

Regina Bokel

lid Community Gezonde Gebouwen

Roy Hendriks

lid Community Gezonde Gebouwen

Gerelateerde projecten