#4 Datagedreven duurzaam beheer en onderhoud

TOEKOMST & TRENDS PODCAST | Datagedreven duurzame service en onderhoud; de mogelijkheden lijken eindeloos en met de efficiencyslag die gemaakt kan worden zou je denken dat dit voor veel installateurs en gebouweigenaren hoog op de agenda staat. Toch blijkt het enorme waardepotentieel nog niet volop benut te worden, terwijl je met ‘een beetje liefde en aandacht’ voor een gebouw al ver kunt komen. In deze vooralsnog laatste Toekomst & Trends podcast praat Aart de Jong, zelfstandig adviseur technisch beheer en onderhoud onder de naam Tiberius Maintenance met Ed Rooijakkers van Halmos, Werner Vink van EFESO Consulting en Marcel Maijers van Automated Logic over de kansen van datagedreven duurzame service en onderhoud.

#3 Circulariteit en materiaaluitputting van de aarde

TOEKOMST & TRENDS PODCAST | Earth Overshoot Day, de dag waarop we alle natuurlijke hulpbronnen die de aarde in een jaar kan bieden hebben opgebruikt, viel dit jaar al op 2 augustus. Een verontrustende realiteit die ons confronteert met aanzienlijke uitdagingen.

Olaf Oosting, directeur bij Valstar Simonis en bestuurslid van TVVL gaat in deze aflevering in gesprek met Bert van Dorp van Orange Climate en Jim Teunizen van Alba Concepts over de voortdurende groei in de consumptie van technische materialen en de complexiteit van circulaire materialen in een wereld waar echte hernieuwbaarheid nog altijd een ongrijpbaar doel lijkt te zijn. In dit gesprek komen niet alleen uitdagingen aan het licht, maar praten de deelnemers ook over mogelijke oplossingen en innovatieve benaderingen om deze hindernissen te overwinnen.

Laat je inspireren door de passie en kennis van de deelnemers aan deze Toekomst & Trends podcast gasten voor een beter begrip van circulariteit, duurzaamheid en hoe wij als installatiesector om kunnen gaan met deze uitdagingen.

#2 Nieuwe business kansen op basis van gebouwverduurzaming

TOEKOMST & TRENDS PODCAST | Is verduurzaming ‘big business’ of juist ‘business as usual’? Dat is de vraag die centraal staat in deze tweede aflevering van de TVVL Toekomst & Trends podcast ‘Nieuwe businesskansen op basis van gebouwverduurzaming’. Harm Valk van Nieman praat met Nico Verdonck van Grundfos, Rick Bruijns van Remeha en Erik Kemink van Censo over hoe de energietransitie ook leidt tot een businesstransitie. De informatiebehoefte neemt toe en de klantvraag verandert, net als de rol van de verschillende marktpartijen. Samenwerking is essentieel om in deze veranderingen mee te gaan, maar hoe doe je dit. En misschien nog wel belangrijker, doen we dit wel genoeg?

#1 Sturen op werkelijk energieverbruik

TOEKOMST & TRENDS PODCAST | Er is veel verwarring over de verduurzamingsreis en hoe je de juiste data op tafel krijgt om te sturen op werkelijk energieverbruik. John Lens, directeur TVVL gaat in deze aflevering in gesprek met Bert Elkhuizen van INNAX, Marco Witschge van Techniek Nederland en André Kruithof van Nieman over onderwerpen als het datastelsel, de Weii en hoe het EnergieKompas een mooi navigatie-instrument vormt om de eerste stappen te zetten.

Onze Kennispartners

Kennis delen en daarin een vooruitstrevende en richtinggevende rol pakken.