Terug naar expertgroepen

Circulaire Installaties

Grondstoffen zijn eindig. Om niet eindig te zijn in wat wij installeren, moeten materiaalstromen gesloten worden (circulair economie). Over circulaire gebouwinstallaties is nog weinig bekend, daar brengt de Expertgroep Circulaire Installaties verandering in.
Geïnteresseerd?

Wil je deelnemen aan deze expertgroep? Dat kan alleen als je persoonlijk lid bent van TVVL.

Wat doet deze expertgroep allemaal?

Vanuit de installatietechniek betekent een circulaire denkwijze een radicaal andere denkwijze. Vanuit de markt is er al veel aandacht voor circulaire bouwmaterialen, maar over circulaire gebouwinstallaties is nog weinig bekend. Dit ondanks dat bij een gemiddeld nieuwbouwproject het materiaalgebruik voor gebouwinstallaties circa 20-30% is, en dit alleen maar toe zal nemen hoe meer gebouwen richting energieneutraal gaan.

In het kader van circulair bouwen wil de expertgroep Circulaire Gebouwinstallaties een strategie ontwikkelen waarmee circulaire gebouwinstallaties ontworpen kunnen worden (vergelijkbaar met de trias energetica). Daarvoor heeft de expertgroep een project in het leven geroepen. Lees meer over onze projecten.

Gebouwen zullen de komende jaren véél comfortabeler, veiliger én energiezuiniger moeten worden. Om dit te realiseren krijgen gebouwinstallaties steeds meer een leidende rol in de bouwsector.

Wil je helpen met het ontwikkelen van een strategie om circulaire gebouwinstallaties te ontwerpen en heb je zin om met gelijkgestemden samen te komen? Sluit je dan bij ons aan! Je kan hiervoor contact opnemen met onze collega Esmeralda Pondman via de button bovenaan de pagina.

Van de expertgroep

De expertgroep leden

Paul van Dorp

Voorzitter Expertgroep Circulaire installaties

Nordin Oudshoorn

Lid Expertgroep Circulaire Installaties

Olaf Oosting

lid Expertgroep Circulaire Installaties

Maren de Weerd

Lid Expertgroep Circulaire Installaties

Toine van den Boomen

lid Expertgroep Circulaire Installaties

Emil Root

lid Expertgroep Circulaire Installaties

Ruben Pelzers

lid Expertgroep Circulaire Installaties