Terug naar alle tools

Over de Klimaatinstallatiecheck

De expertgroep Klimaattechniek van TVVL en Binnenklimaat Nederland hebben samen verschillende tools ontwikkeld om de comfort- en energieprestatie van een klimaatinstallatie in een gebouw snel inzichtelijk te maken. Deze tools zijn vrij te gebruiken via de website klimaatinstallatiecheck.nl en hebben als doel om snel inzicht te geven in de relatie tussen klimaatinstallatie, kantoorgebouw en gebruiksprestaties.

Ga naar de tool

Probeer het zelf en bezoek klimaatinstallatiecheck.nl om snel inzicht te krijgen in de beste systeemkeuze in jouw ruimte.

Snel inzicht in systeemkeuzes

De website klimaatinstallatiecheck.nl biedt drie tools om inzicht  te bieden in drie verschillende aspecten van klimaatinstallaties en -prestaties. Hierdoor krijgen niet alleen ontwerpers van klimaatinstallaties, maar ook gebouweigenaren meer inzicht in de comfort- en energieprestaties van kantoorgebouwen. De drie tools zijn als volgt:

  • Binnenklimaatcheck: om de comfortprestaties van klimaatinstallaties te controleren
  • BENG-check: om de energieprestatie van een nieuw gebouw te bepalen
  • Energielabelcheck: om de energieprestatie van een bestaand gebouw te bepalen

De klimaatinstallatiecheck-website is gratis toegankelijk voor iedereen die geïnteresseerd is in het verbeteren van de energieprestaties van gebouwen. Bezoekers kunnen de tools gebruiken om de energie-efficiëntie van hun gebouwen te berekenen en te vergelijken met andere gebouwen in hun omgeving.

 

Naar de tool

 

Betrokken partijen

Meer over de klimaatinstallatiecheck