Interesse?

Download dan direct de PDF of lees eerst het beknopte overzicht.

Microklimatisering: een nieuwe ontwikkeling of al dagelijkse praktijk? Dit artikel neemt u mee in de praktische wereld van de mircoklimatisering. De bekendste vorm is de climate control die tegenwoordig in bijna iedere auto aanwezig is. Maar zijn er ook toepassingsvoorbeelden in kantoorgebouwen? Wat zijn de laatste ontwikkelingen? En wat is er allemaal op de markt verkrijgbaar?

Er is sprake van microklimatisering wanneer er een decentrale klimatisering op werkplek, zitplek, en ligplekniveau is, in plaats van op ruimteniveau. Er is dan sprake van een voorziening waarmee lokaal verwarmd en gekoeld wordt. Eventueel kan er aanvullend ook voorzien worden in lokale verse luchttoevoer, lokale verlichting (taakverlichting) en (individueel instelbare) geluidmaskerende apparatuur. In de meeste gevallen zal het gaan om voorzieningen die direct door de gebruiker zijn te benvloeden.

Auteur(s): Ing. C.M. (Mark) van der Heijden, directeur WeL-Inspectie; ir. A.C. (Atze) Boerstra, directeur BBA Binnenmilieu BV; dr.ir. L. (Lisje) Schellen, post-doctoraal onderzoeker & docent, Universiteit van Maastricht & Avans Hogeschool; S.T. (Sijtze) de Boer, directeur Business Development Royal Haskoning DHV

Lees meer in de PDF