Terug naar alle evenementen

YOUNG TVVL Zomerfeest 2023

Op een mooie zomermiddag komen we weer samen voor het YOUNG TVVL Zomerfeest. Bereid je voor op een innovatief programma met interessante lezingen over techniek en persoonlijke ontwikkeling. 

Informatie over dit afgelopen event

Locatie De Moestuin
Datum 22 juni 2023 13:00
Prijs

Deelname aan dit event is gratis.

Annulering & no-show
Bij annulering binnen één week voor het evenement of no-show brengt TVVL kosten in rekening: € 50,- voor gratis events of de volledige ticketprijs bij betaalde events. Plaatsvervanging is altijd mogelijk. 

Op deelname aan onze bijeenkomsten zijn onze algemene voorwaarden van toepassing.

Meer informatie
Marieke Rouvoet, T 088 4010614
e-mail

Algemene informatie

Op (hopelijk) een mooie zomermiddag komen we weer samen op ditmaal een mooi stukje Utrecht. Bij locatie de Moestuin organiseren wij weer hét event voor jong professionals in de branche. 

Programma
Bereid je alvast voor op een innovatief programma met interessante lezingen over techniek en persoonlijke ontwikkeling. Op deze groene locatie starten we met een plenair programma waarin Joris Voeten van de Wageningen University & Research zal spreken over de druk op de gebouwde omgeving door klimaatverandering. Vervolgens komt Philip La Rose beroep doen op jouw leiderschap. We hebben de technologieën om grote uitdagingen als klimaatverandering, data gevoeligheid en energietransitie aan te gaan. Maar om deze uitdagingen effectief aan te pakken, hebben we leiders nodig die zowel analytisch als emotioneel intelligent zijn. De deelnemers van de Masterclass Backcasting gaan je verrassen met presentaties waarin ze je meenemen naar het jaar 2032. Onder leiding van Wim van Rooijen van de Fountainheads nemen ze je mee in de reis die ze het eerste kwartaal van dit jaar hebben gemaakt door het volgen van een vierdelige masterclass serie. 

Andere activiteiten
Wat er verder op het programma staat? Een PubQuiz onder leiding van YOUNG commissielid Jochem Mark, een BBQ en natuurlijk een borrel! Ook hebben we een hele toffe verrassingsactiviteit voor je in petto. Een energizer waarbij fun, verbinding en gelukshormonen centraal staan. Durf jij het aan? 

Wil je erbij zijn? Dit jaar zijn er maximaal 120 plekken beschikbaar. Meld je dus snel aan en verzeker jezelf van een plekje.

Blik je nog even met ons terug op het YOUNG TVVL Zomerfestival 2022? 

Programma

Het programma van YOUNG TVVL Zomerfeest

13.00 UUR  Ontvangst
13.45 UUR  Opening & welkom door dagvoorzitter Pieter Hilhorst
13.55 UUR  Keynote Joris Voeten
14.45 UUR  ‘Backcasten’ door deelnemers YOUNG TVVL Masterclass
15.15 UUR  Verrassingsact
16.15 UUR  Borreltijd!
16.45 UUR  Keynote Philip La Rose
17.40 UUR  Workshops
18.40 UUR  Afsluiting plenair
19.00 UUR  BBQ (met wéér een borrel)
20.30 UUR  Pubquiz met quizmaster Jochem Mark
De sessies

Van 13:55 tot 14:45

KEYNOTE JORIS VOETEN

Joris Voeten van de Wageningen University & Research zal spreken over de druk op de gebouwde omgeving door klimaatverandering. Van te heet via te nat naar te droog. Op veel plekken worden planten, bomen, groene daken en gevels ingezet als klimaat-adaptatie maatregel, omdat ze als spons en natuurlijke verkoeler de negatieve effecten kunnen dempen. Je verwacht het niet, maar dat betekent ook steeds meer voor de installatietechniek; gebouwen worden watercirculair en daken worden energiewinnende waterbergende luchtfilterende biodiverse koelmachines en dat allemaal op dezelfde plek. ‘Maar natuur en techniek hebben toch niks met elkaar te maken?’. Uit onderzoek blijkt juist het tegenovergestelde; techniek vormt de essentiële interface tussen het gebouwde en de natuur in de stad, om ervoor te zorgen dat beide maximaal kunnen functioneren voor menselijke gezondheid en klimaatadaptatie. En wat betekent dat dan persoonlijk voor de professional in de rol van ‘Innovateur’?

 

Van 14:45 tot 15:15

‘BACKCASTEN’ DOOR DEELNEMERS YOUNG TVVL MASTERCLASS

De deelnemers van de Masterclass Backcasting gaan je verrassen met presentaties waarin ze je meenemen naar het jaar 2032. Onder leiding van Wim van Rooijen van de Fountainheads nemen ze je mee in de reis die ze het eerste kwartaal van dit jaar hebben gemaakt door het volgen van een vierdelige masterclass serie.

 

Van 15:15 tot 16:15

VERRASSINGSACT

Pak je stoel op, want de zaal moet leeg! Koptelefoon op je hoofd en geef je over aan het moment. Wij gaan jouw gelukshormonen even wakker schudden. Tijd voor een unieke ervaring die je vast en zeker nooit eerder hebt meegemaakt!

 

Van 16:15 tot 16:45

BORRELTIJD!

Geen uitleg nodig toch?

 

Van 16:45 tot 17:30

KEYNOTE PHILIP LA ROSE

Philip La Rose komt beroep doen op jouw leiderschap. We hebben de technologieën om grote uitdagingen als klimaatverandering, data gevoeligheid, energietransitie aan te gaan. Maar om deze uitdagingen effectief aan te pakken, hebben we leiders nodig die zowel analytisch als emotioneel intelligent zijn. Leiders die visie gedreven actie ondernemen, zelfbewust handelen en synergie kunnen creëren door effectief samen te werken. Ze maken keuzes vanuit een hoger doel en handelen met moed en eerlijkheid. Alleen dan kunnen we de technologie daadwerkelijk ondersteunend maken en de mens leidend laten zijn.

 

Van 17:40 tot 18:40

WORKSHOPS

Kies uit één van de 3 workshops voor verdere verdieping van de keynotes.

Workshop van Philip la Rose
Ontdek de Workshop Emotionele Intelligentie en Leiderschap: Stap uit je Comfortzone!

Ben je klaar om je emotionele intelligentie naar een hoger niveau te tillen en een inspirerende leider te worden? In onze interactieve workshop duiken we dieper in de wereld van emotionele intelligentie en leiderschap. Je krijgt inzicht in wat er specifiek van jou gevraagd wordt om emotioneel intelligenter te worden en ontdekt welke voordelen dit met zich meebrengt, zowel voor jou als voor de wereld om je heen. Wil je weten wat het geheim is om je emotionele intelligentie te versterken? We onthullen een tipje van de sluier: het gebeurt aan de randen van je comfortzone. Maar om die comfortzone te verlaten, moet je proactief durven handelen. Dit vereist bewustzijn, toewijding en de moed om het oncomfortabele tegemoet te treden. Tijdens de workshop leren deelnemers de eerste stappen te zetten buiten hun comfortzone. Kortom, ze leren om comfortabel te worden met het oncomfortabele. Samen creëren we een veilige en stimulerende omgeving waarin je kunt groeien en je emotionele intelligentie kunt ontwikkelen. We bieden praktische tools en technieken die je helpen om bewuster te worden van je emoties, effectiever te communiceren en betere relaties op te bouwen. Je leert hoe je leiderschap en emotionele intelligentie op een harmonieuze manier kunt integreren, waardoor je het potentieel hebt om anderen te inspireren en positieve verandering te creëren.

Ontdek hoe je buiten je comfortzone stapt en een krachtige, emotioneel intelligente leider wordt. Doe mee aan onze Workshop Emotionele Intelligentie en Leiderschap en zet de eerste stappen naar persoonlijke groei en succes!

Workshop Trendverkennen en Backcasten met Wim van Rooijen
Verken de Workshop “De Stad van de Toekomst vanuit 2032” met Backcasting!

Ben je klaar om jezelf (en je organisatie) voor te bereiden op de snel veranderende wereld van morgen? Wil je leren hoe je vanuit een gewenste toekomstige situatie kunt denken en stappen achterwaarts kunt plannen om die visie werkelijkheid te maken? Dan is onze workshop “De Stad van de Toekomst vanuit 2032” met Backcasting perfect voor jou!

In samenwerking met De Fountainheads, experts op het gebied van trendverkenning en backcasting, bieden we je de tools en het inzicht om je aan te passen aan de uitdagingen van de toekomst. Leer hoe je vanuit 2032 kunt terugdenken en innovatieve kansen kunt ontdekken die anderen misschien over het hoofd zien. Tijdens deze workshop zal Wim van Rooijen, je begeleiden bij het toepassen van de backcasting methodiek op “de stad van de toekomst”. Samen zullen we verkennen hoe we vanuit het jaar 2032 kunnen backcasten, waardoor we een gedetailleerd beeld krijgen van de benodigde stappen om onze gewenste toekomst te realiseren. Dit is niet zomaar een workshop, het is ook een exclusief voorproefje van de 4-delige TVVL Masterclass. Door deel te nemen, krijg je een voorproefje van het uitgebreide programma en de diepgaande kennis die je zult opdoen tijdens de volledige masterclass.

Laten we samen de toekomst verkennen en innovatie omarmen. Doe mee aan onze Workshop “De Stad van de Toekomst vanuit 2032” met Backcasting en bouw mee aan een betere wereld!

Workshop Planetaire Grenzen met Joris Voeten
Ontdek de Workshop “De Stad van de Toekomst” vanuit Planetaire Grenzen: Bouw een Duurzame Toekomst! Wil je een dieper inzicht krijgen in de grenzen van onze planeet en de impact van menselijke activiteiten op het aardsysteem? Ben je geïnteresseerd in het verkennen van de mogelijke gevolgen van het overschrijden van deze grenzen? Dan is onze Planetaire Grenzen Workshop perfect voor jou!

Tijdens deze interactieve workshop maken jullie een boeiende reis door het concept van planetaire grenzen. Hierbij werken jullie zelf aan “De stad van de toekomst vanuit 9 planetaire grenzen”. Je zult deelnemen aan stimulerende discussies en brainstormsessies die je zullen helpen om oplossingsgericht te denken en concrete acties te ondernemen.

Kijktip vooraf: Breaking Boundaries: The Science Of Our Planet | Officiële Netflix-website

Laten we samenwerken om een duurzame toekomst te bouwen en het aardsysteem te behouden voor komende generaties. Doe mee aan onze Planetaire Grenzen Workshop en maak een verschil!

Locatie

Het YOUNG TVVL Zomerfeest 2023 vindt plaats bij:
De Moestuin
Laan van Maarschalkerweerd 2
3585 LJ UTRECHT

 

Op (hopelijk) een mooie zomermiddag komen we weer samen op ditmaal een mooi stukje Utrecht. Bij locatie de Moestuin organiseren wij weer hét event voor jong professionals in de branche. 

Programma
Bereid je alvast voor op een innovatief programma met interessante lezingen over techniek en persoonlijke ontwikkeling. Op deze groene locatie starten we met een plenair programma waarin Joris Voeten van de Wageningen University & Research zal spreken over de druk op de gebouwde omgeving door klimaatverandering. Vervolgens komt Philip La Rose beroep doen op jouw leiderschap. We hebben de technologieën om grote uitdagingen als klimaatverandering, data gevoeligheid en energietransitie aan te gaan. Maar om deze uitdagingen effectief aan te pakken, hebben we leiders nodig die zowel analytisch als emotioneel intelligent zijn. De deelnemers van de Masterclass Backcasting gaan je verrassen met presentaties waarin ze je meenemen naar het jaar 2032. Onder leiding van Wim van Rooijen van de Fountainheads nemen ze je mee in de reis die ze het eerste kwartaal van dit jaar hebben gemaakt door het volgen van een vierdelige masterclass serie. 

Andere activiteiten
Wat er verder op het programma staat? Een PubQuiz onder leiding van YOUNG commissielid Jochem Mark, een BBQ en natuurlijk een borrel! Ook hebben we een hele toffe verrassingsactiviteit voor je in petto. Een energizer waarbij fun, verbinding en gelukshormonen centraal staan. Durf jij het aan? 

Wil je erbij zijn? Dit jaar zijn er maximaal 120 plekken beschikbaar. Meld je dus snel aan en verzeker jezelf van een plekje.

Blik je nog even met ons terug op het YOUNG TVVL Zomerfestival 2022? 

Het programma van YOUNG TVVL Zomerfeest

13.00 UUR  Ontvangst
13.45 UUR  Opening & welkom door dagvoorzitter Pieter Hilhorst
13.55 UUR  Keynote Joris Voeten
14.45 UUR  ‘Backcasten’ door deelnemers YOUNG TVVL Masterclass
15.15 UUR  Verrassingsact
16.15 UUR  Borreltijd!
16.45 UUR  Keynote Philip La Rose
17.40 UUR  Workshops
18.40 UUR  Afsluiting plenair
19.00 UUR  BBQ (met wéér een borrel)
20.30 UUR  Pubquiz met quizmaster Jochem Mark

Van 13:55 tot 14:45

KEYNOTE JORIS VOETEN

Joris Voeten van de Wageningen University & Research zal spreken over de druk op de gebouwde omgeving door klimaatverandering. Van te heet via te nat naar te droog. Op veel plekken worden planten, bomen, groene daken en gevels ingezet als klimaat-adaptatie maatregel, omdat ze als spons en natuurlijke verkoeler de negatieve effecten kunnen dempen. Je verwacht het niet, maar dat betekent ook steeds meer voor de installatietechniek; gebouwen worden watercirculair en daken worden energiewinnende waterbergende luchtfilterende biodiverse koelmachines en dat allemaal op dezelfde plek. ‘Maar natuur en techniek hebben toch niks met elkaar te maken?’. Uit onderzoek blijkt juist het tegenovergestelde; techniek vormt de essentiële interface tussen het gebouwde en de natuur in de stad, om ervoor te zorgen dat beide maximaal kunnen functioneren voor menselijke gezondheid en klimaatadaptatie. En wat betekent dat dan persoonlijk voor de professional in de rol van ‘Innovateur’?

 

Van 14:45 tot 15:15

‘BACKCASTEN’ DOOR DEELNEMERS YOUNG TVVL MASTERCLASS

De deelnemers van de Masterclass Backcasting gaan je verrassen met presentaties waarin ze je meenemen naar het jaar 2032. Onder leiding van Wim van Rooijen van de Fountainheads nemen ze je mee in de reis die ze het eerste kwartaal van dit jaar hebben gemaakt door het volgen van een vierdelige masterclass serie.

 

Van 15:15 tot 16:15

VERRASSINGSACT

Pak je stoel op, want de zaal moet leeg! Koptelefoon op je hoofd en geef je over aan het moment. Wij gaan jouw gelukshormonen even wakker schudden. Tijd voor een unieke ervaring die je vast en zeker nooit eerder hebt meegemaakt!

 

Van 16:15 tot 16:45

BORRELTIJD!

Geen uitleg nodig toch?

 

Van 16:45 tot 17:30

KEYNOTE PHILIP LA ROSE

Philip La Rose komt beroep doen op jouw leiderschap. We hebben de technologieën om grote uitdagingen als klimaatverandering, data gevoeligheid, energietransitie aan te gaan. Maar om deze uitdagingen effectief aan te pakken, hebben we leiders nodig die zowel analytisch als emotioneel intelligent zijn. Leiders die visie gedreven actie ondernemen, zelfbewust handelen en synergie kunnen creëren door effectief samen te werken. Ze maken keuzes vanuit een hoger doel en handelen met moed en eerlijkheid. Alleen dan kunnen we de technologie daadwerkelijk ondersteunend maken en de mens leidend laten zijn.

 

Van 17:40 tot 18:40

WORKSHOPS

Kies uit één van de 3 workshops voor verdere verdieping van de keynotes.

Workshop van Philip la Rose
Ontdek de Workshop Emotionele Intelligentie en Leiderschap: Stap uit je Comfortzone!

Ben je klaar om je emotionele intelligentie naar een hoger niveau te tillen en een inspirerende leider te worden? In onze interactieve workshop duiken we dieper in de wereld van emotionele intelligentie en leiderschap. Je krijgt inzicht in wat er specifiek van jou gevraagd wordt om emotioneel intelligenter te worden en ontdekt welke voordelen dit met zich meebrengt, zowel voor jou als voor de wereld om je heen. Wil je weten wat het geheim is om je emotionele intelligentie te versterken? We onthullen een tipje van de sluier: het gebeurt aan de randen van je comfortzone. Maar om die comfortzone te verlaten, moet je proactief durven handelen. Dit vereist bewustzijn, toewijding en de moed om het oncomfortabele tegemoet te treden. Tijdens de workshop leren deelnemers de eerste stappen te zetten buiten hun comfortzone. Kortom, ze leren om comfortabel te worden met het oncomfortabele. Samen creëren we een veilige en stimulerende omgeving waarin je kunt groeien en je emotionele intelligentie kunt ontwikkelen. We bieden praktische tools en technieken die je helpen om bewuster te worden van je emoties, effectiever te communiceren en betere relaties op te bouwen. Je leert hoe je leiderschap en emotionele intelligentie op een harmonieuze manier kunt integreren, waardoor je het potentieel hebt om anderen te inspireren en positieve verandering te creëren.

Ontdek hoe je buiten je comfortzone stapt en een krachtige, emotioneel intelligente leider wordt. Doe mee aan onze Workshop Emotionele Intelligentie en Leiderschap en zet de eerste stappen naar persoonlijke groei en succes!

Workshop Trendverkennen en Backcasten met Wim van Rooijen
Verken de Workshop “De Stad van de Toekomst vanuit 2032” met Backcasting!

Ben je klaar om jezelf (en je organisatie) voor te bereiden op de snel veranderende wereld van morgen? Wil je leren hoe je vanuit een gewenste toekomstige situatie kunt denken en stappen achterwaarts kunt plannen om die visie werkelijkheid te maken? Dan is onze workshop “De Stad van de Toekomst vanuit 2032” met Backcasting perfect voor jou!

In samenwerking met De Fountainheads, experts op het gebied van trendverkenning en backcasting, bieden we je de tools en het inzicht om je aan te passen aan de uitdagingen van de toekomst. Leer hoe je vanuit 2032 kunt terugdenken en innovatieve kansen kunt ontdekken die anderen misschien over het hoofd zien. Tijdens deze workshop zal Wim van Rooijen, je begeleiden bij het toepassen van de backcasting methodiek op “de stad van de toekomst”. Samen zullen we verkennen hoe we vanuit het jaar 2032 kunnen backcasten, waardoor we een gedetailleerd beeld krijgen van de benodigde stappen om onze gewenste toekomst te realiseren. Dit is niet zomaar een workshop, het is ook een exclusief voorproefje van de 4-delige TVVL Masterclass. Door deel te nemen, krijg je een voorproefje van het uitgebreide programma en de diepgaande kennis die je zult opdoen tijdens de volledige masterclass.

Laten we samen de toekomst verkennen en innovatie omarmen. Doe mee aan onze Workshop “De Stad van de Toekomst vanuit 2032” met Backcasting en bouw mee aan een betere wereld!

Workshop Planetaire Grenzen met Joris Voeten
Ontdek de Workshop “De Stad van de Toekomst” vanuit Planetaire Grenzen: Bouw een Duurzame Toekomst! Wil je een dieper inzicht krijgen in de grenzen van onze planeet en de impact van menselijke activiteiten op het aardsysteem? Ben je geïnteresseerd in het verkennen van de mogelijke gevolgen van het overschrijden van deze grenzen? Dan is onze Planetaire Grenzen Workshop perfect voor jou!

Tijdens deze interactieve workshop maken jullie een boeiende reis door het concept van planetaire grenzen. Hierbij werken jullie zelf aan “De stad van de toekomst vanuit 9 planetaire grenzen”. Je zult deelnemen aan stimulerende discussies en brainstormsessies die je zullen helpen om oplossingsgericht te denken en concrete acties te ondernemen.

Kijktip vooraf: Breaking Boundaries: The Science Of Our Planet | Officiële Netflix-website

Laten we samenwerken om een duurzame toekomst te bouwen en het aardsysteem te behouden voor komende generaties. Doe mee aan onze Planetaire Grenzen Workshop en maak een verschil!

Het YOUNG TVVL Zomerfeest 2023 vindt plaats bij:
De Moestuin
Laan van Maarschalkerweerd 2
3585 LJ UTRECHT

 

Terugblik op het TVVL Zomerfeest 2023


Op 22 juni kwamen young professionals bij elkaar in een prachtig stukje Utrecht. Ze waren hier om kennis op te doen, te netwerken en om een gezellig feestje te vieren! Bekijk hier de aftermovie en de foto’s van dit afgelopen evenement. Zien we jou volgend jaar weer?

Fotogalerij YOUNG TVVL Zomerfeest 2023

Sprekers

Joris Voeten

Joris Voeten is Onderzoeker Urban Nature Based Solutions,  Wageningen University & Research. Met een achtergrond in Tropische Bosbouw heeft Joris meer dan 20 jaar ervaring in het innoveren en onderzoeken van stedelijk groen op basis van gezonde plantengroei, waterbeschikbaarheid en gelaagd multifunctioneel stedenbouwkundig ontwerp. Zijn projecten richten zich op daken, stedelijke bomen in straatbeelden en sportsystemen, en zijn allemaal gebaseerd op Nature-based Solutions gericht op klimaatadaptatie, stedelijke veerkracht en het betrouwbaar leveren van stedelijke ecosysteemdiensten. Deze systemen worden gekenmerkt door gewogen gebruik van veerkrachtige interfaces tussen de gewenste biosfeer en de vaak vereiste technosfeer om het natuurlijke functioneren in dichtbevolkte stedelijke omgevingen te ondersteunen.

Philip la Rose

Philip la Rose is een gepassioneerde spreker, trainer en coach bij Gett Involved Leadership Trainings, met meer dan 10 jaar ervaring in het inspireren, trainen en coachen van (jonge) professionals, managers en studenten op het gebied van leiderschap en emotionele intelligentie. Zijn persoonlijke verhaal van transformatie en bewezen concepten op het gebied van leiderschap en emotionele intelligentie komen samen in zijn inspirerende lezingen en workshops. Philip helpt anderen te groeien in leiderschap en emotionele intelligentie, zodat zij nog beter kunnen bijdragen aan een betere wereld.

Wim van Rooijen

Wim van Rooijen van de Fountainheads laat ondernemende mensen anders naar hun eigen toekomst kijken. Zij zijn pas tevreden als iedereen ‘prettig ongerust’ de deur uit gaat en morgen iets anders gaat doen dan dat ze gisteren deden. Begin dit jaar verzorgde Wim samen met Jan-Henk Bouman een 4-delige masterclass van Trendverkennen naar Backcasting. Hier werd inspiratie en goede voornemens om in de eerste stappen van consistent en effectief veranderd gedrag. Samen met de deelnemers van deze masterclass neemt Wim je mee in de reis die ze met elkaar hebben gemaakt.

Gerelateerde evenementen