Partners 17 mei 2024

Effectief sturen op werkelijk energiegebruik: een praktische gids

In duurzaamheidsrapportages wordt steeds vaker gevraagd naar het werkelijke energiegebruik en de bijbehorende CO₂-emissies. De Dutch Green Building Council (DGBC) heeft daarvoor de gids “Sturen op werkelijk energiegebruik” uitgebracht. In deze gids wordt ook de belangrijke rol van de Werkelijke Energie Intensiteits Indicator (WEii) toegelicht, een instrument dat is ontwikkeld door DGBC en TVVL.

Belang van werkelijk energiegebruik
Werkelijk energiegebruik biedt een realistischer beeld dan theoretische energielabels. Een gebouw met energielabel A++ kan bijvoorbeeld toch veel energie verbruiken als ramen en deuren vaak openstaan, wat tot 30% meer energieverlies kan leiden.

Inzicht en samenwerking
De gids helpt bedrijven met het verzamelen van energiedata en biedt antwoorden op vragen zoals hoe aan energiedata te komen, wat een acceptabel energieverbruik is en wie hen kan ondersteunen. Het doel is om bedrijven beter inzicht te geven in hun energiegebruik en hen te helpen bij het behalen van klimaatdoelen.

De gids “Sturen op werkelijk energiegebruik” bevat belangrijke informatie voor bedrijven die hun energiebeheer en duurzaamheid serieus willen verbeteren.

Lees meer en download de gids