Nieuws 7 juli 2023

Techathon 2023: Zet je creatieve geest aan het werk

De Techathon staat weer voor de deur. Tijdens dit evenement op 16 november 2023 gaan teams van studenten uit het mbo en hbo samen met opkomende talenten uit het bedrijfsleven de strijd aan om een unieke uitdaging van de Techathon aan te pakken. Dit jaar brengt de opdracht ons naar Rotterdam.

Meld je aan

De gemeente Rotterdam en het Havenbedrijf Rotterdam staan voor de uitdaging van de herontwikkeling van de Merwe-Vierhavens stadshaven (M4H). M4H vormt samen met RDM het Rotterdam Makers District: dé plek in de regio voor innovatieve maakindustrie. M4H transformeert naar een energiek stadsdeel voor wonen en werken. Jij kunt hieraan bijdragen door deel te nemen aan een uniek programma met een innovatieve mix. Wat de challenge precies inhoudt, lees je hier.

Onderwijs, overheid en bedrijfsleven bundelen hun krachten om samen te werken aan een echt duurzaamheidsvraagstuk uit de praktijk. In slechts 8 uur tijd wordt er als team een compleet plan ontwikkeld. Dat is waar de Techathon om draait: de hele dag intensief samenwerken om slimme en realistische plannen te bedenken en presenteren. Een onafhankelijke jury beoordeelt welk team de beste oplossing presenteert en daarmee een leuk geldbedrag en een unieke ervaring voor het hele team wint.

Doe mee!

Wil jij bijdragen aan oplossingen voor dit maatschappelijke vraagstuk waarin technologie en de technische sector een belangrijke rol spelen, waar nog veel ruimte is voor ontwikkeling en waar bedrijven in de branche mee worstelen? Meld je dan aan via het inschrijfformulier.

Je kunt je inschrijven als compleet team, maar individuele bedrijven of hogescholen en ROC’s kunnen zich ook afzonderlijk aanmelden. We zullen dan bekijken of we individuele inschrijvingen kunnen combineren tot een compleet team. Zowel voor bedrijven als studenten is dit een unieke ervaring waarbij je in contact komt met potentiële werkgevers of medewerkers en je bedrijf of onderwijsinstelling meer bekendheid krijgt.

De Techathon wordt georganiseerd door Techniek Nederland in samenwerking met de gemeente Rotterdam, het Havenbedrijf, Wij Techniek, TVVL en ISSO. De Techathon vindt plaats in Rotterdam.