Nieuws 30 maart 2022

Rick Cox wint Nederlandse voorronde REHVA Student Competition

Maandag 28 maart organiseerde TVVL de Dutch Nominee Competition als Nederlandse voorronde voor de jaarlijkse, Europese REHVA Student Competition. De voorronde is gewonnen door Rick Cox (TU Eindhoven) met zijn presentatie ‘Forecast driven Building Energy Management using Battery Electrical Storage System’. Deze wedstrijd voor onderzoek op het gebied van verwarming, ventilatie en airconditioning moedigt studenten aan bij te dragen aan een duurzame toekomst voor de aarde.

Tijdens CLIMA 2022 van 22 t/m 25 mei in Ahoy Rotterdam wordt de REHVA Student Competition 2022 gehouden, waar Rick Cox Nederland vertegenwoordigt. Tijdens de Dutch Nominee Competition streed Rick tegen twee andere kandidaten, die door een achtkoppige jury waren geselecteerd uit de inzendingen die TVVL heeft ontvangen. De kandidaten mochten voor de leden van de jury en overige geïnteresseerden een presentatie geven over de opbouw en resultaten van hun afgeronde onderzoek op het gebied van verwarming, ventilatie en airconditioning.

Eerdere overwinningen
In het verleden heeft Nederland vaker de REHVA Student Competition gewonnen. Zo won Maaike Leichsenring in 2021 de Europese wedstrijd, in 2017 was dat Rob Vervoort en in 2016 Arash Rasooli die zowel de Europese wedstrijd als de wereldwijde competitie won. Arash heeft zich na zijn deelname aangesloten bij de Nederlandse jury en begeleidt de winnende student van de Nederlandse voorronde naar de presentatie tijdens de Europese wedstrijd.

Over REHVA
REHVA (Federation of European Heating, Ventilation and Air Conditioning Associations) is in 1963 in Den Haag opgericht met TVVL als één van de initiatiefnemers. REHVA vertegenwoordigt een netwerk van meer dan 100.000 professionals uit meer dan 26 landen. REHVA stelt zich als doel om de wetenschap en praktische toepassing op het gebied van verwarming, ventilatie en airconditioning te verbeteren. Ook stimuleert REHVA de interesse van studenten voor een studie in het vakgebied. Zo vindt tijdens de CLIMA-congressen de internationale REHVA Student Competition plaats.

Lees ook