Terug naar de kennisbank

Softwareonderhoud en upgrading van programmatuur

Download dan direct de PDF of lees eerst het beknopte overzicht.

En het vernieuwen van de pc

Het jaar 2007. De computer is niet meer weg te denken uit onze maatschappij en ons bureau is zoveel mogelijk ergonomisch ingericht, waarbij de computer een centrale plaats voor zich op eist. Sterker nog: we zijn vrijwel volledig afhankelijk geworden van dit microprocessorgestuurde elektronische apparaat. Deze geavanceerde techniek kan echter niet functioneren zonder dat intelligentie wordt ingebracht waarbij de ingebouwde componenten met elkaar gaan samenwerken en wij onze opdrachten (commando’s) gewoon kunnen aanklikken. Softwareprogrammeurs ontwikkelen steeds meer en nieuwe “slimme” functies, ondergebracht in allerlei programma’s, zodat de computer ons dagelijks leven nog meer gaat bepalen dan hij nu al doet.

Wellicht kunnen een aantal van u zich nog herinneren hoe de eerste computers eind jaren 70 op de markt verschenen. Je moest toch wel een enorme fanaat en vooral technicus zijn wilde je hier iets fatsoenlijks uithalen. Pas half jaren 80 kwam de personal computer echt goed in beeld en werd de bediening een enorm stuk gebruikersvriendelijker. Wie had toen kunnen voorzien waar we nu staan en de ontwikkeling die deze pc-wereld heeft doorgemaakt. Om maar te zwijgen over de impact die het Internet met bijbehorende IP-netwerk hierop heeft gehad.

Auteur: J.C. Blok*