Interesse?

Download dan direct de PDF of lees eerst het beknopte overzicht.

Tijdens de voorbereidings- en uitvoeringsfase gebruiken we het digitale gebouw al volop. Maar hoe ga je nu een stap verder door dit digitale gebouw ook écht buiten op de bouwplaats te krijgen?

Digitaal bouwen is inmiddels steeds vaker de standaard. Van ontwerp tot beheer en onderhoud, digitaal bouwen is de manier van werken. De technologie gaat hard, er is steeds meer mogelijk en er is steeds meer vraag vanuit het werkveld om digitaal bouwen toe te passen. Dit gebeurt al tijdens onze engineeringsfase,
wanneer we integraal met alle disciplines aan het ontwerpen zijn. Dit resulteert in één goed afgestemd integraal model, waarbij de visie is dat we op de bouwplaats straks alleen nog hoeven te monteren. 

Dit wordt verder doorgetrokken in de voorbereidingsfase, waarbij we leveranciers en co-makers gaan inkopen. Van tevoren wordt tot in detail afgestemd wat we precies aan geometrie en data nodig hebben, zodat wij dit kunnen gebruiken. We gebruiken de geometrie om tot op de millimeter nauwkeurig te coördineren
en de data wordt gebruikt om bijvoorbeeld hoeveelheden uit de modellen te halen. Deze integrale modellen worden niet alleen gebruikt door onze modelleurs, BIM-coördinatoren en engineers, maar ook door de werkvoorbereiders, projectleiders en uitvoerders. 

Lees meer in de PDF

Auteur: Arnoud van der Heijden, BIM Projectleider