Interesse?

Download dan direct de PDF of lees eerst het beknopte overzicht.

Sinds een paar weken is het leven een stuk ingewikkelder geworden. We hebben plotseling allemaal te maken met het coronavirus. Maar niemand heeft ervaring met een pandemie. TVVL bestaat ruim zestig jaar, maar met al onze ervaring staan we nu voor een compleet nieuwe werkelijkheid. Als voorzitter van TVVL voel ik me van harte verbonden met iedereen binnen onze vereniging. Allereerst hoop ik dat niemand getroffen wordt door het coronavirus; gezondheid is een groot goed. Daar moeten we zuinig op zijn.

Daarnaast leef ik mee met alle bedrijven die zich van het ene op het andere moment gesteld zien voor een zeer moeilijke opgave. Hier is geen blauwdruk voor. De snelheid waarmee deze ‘ramp’ zich voltrekt, tart ieder voorstellingsvermogen. Maar ondanks dat,
en ik bedoel het niet lichtvaardig, blijf hoop houden! Want hoop hangt samen met onzekerheid: hoe onwaarschijnlijker iets is, des te minder je hoopt. Maar toch: laten we hopen dat de creativiteit, het samenwerken, het meer op elkaar betrokken raken, het plotselinge zorgen voor elkaar blijvend is in onze samenleving. Want: “In het zicht van het kwade, toont zich de mogelijkheid van het goede”, zegt filosoof Paul van Tongeren!