weii rekentool
Kennis 4 juli 2024

WEii Certificeringstool voor licentiehouders live

De WEii Certificeringstool is dinsdag 2 juli officieel gelanceerd. Licentiehoudende partijen kunnen binnen deze tool op een eenvoudige manier hun projecten invoeren en laten certificeren. Daarmee kunnen zij voor gebouwen gecertificeerde WEii-scores afgeven.

WEii Certificeringstool

De Certificeringstool is exclusief voor marktpartijen met een WEii-licentie. Zodra ze de training hebben doorlopen en de toelatingsaudit succesvol hebben afgerond, krijgen ze een login naar de certificeringstool om daar hun projecten of portfolio’s in te zetten en te certificeren.

Naar de WEii certificeringstool

De eerste vier partijen hebben vorige maand hun WEii-licentie behaald. TVVL en DGBC, initiatiefnemers van de WEii, zien een groeiend aantal licentiehouders en een groeiende vraag vanuit de markt naar aantoonbaar werkelijk energieverbruik van gebouwen.

WEii-licentiehouders

Het afgeven van gecertificeerde WEii-scores kan alleen gedaan worden door WEii-licentiehouders. WEii-licentiehouders zijn organisaties waarvan minimaal één medewerker de WEii-training heeft gevolgd. De organisatie doorloopt vervolgens een toelatingsaudit waar 5 projecten gezamenlijk worden doorlopen op correcte toepassing van de WEii methodiek. Na dit traject succesvol te hebben doorlopen sluit de de organisatie een licentieovereenkomst af met DGBC, waarna de WEii-licentie wordt toegekend en toegang tot de certificeringstool wordt verleend om gecertificeerde WEii-scores af te kunnen geven.

Zelf aan de slag met gecertificeerde WEii-scores?

Ook interessant