Kennis 25 april 2024

TVVL lanceert nieuw kennisrapport over koudtapwater(circulatie)systemen met actieve koeling

TVVL kondigt met trots de lancering aan van het nieuwste kennisrapport, “Houd het koud: koudtapwater(circulatie)systemen met actieve koeling”, samengesteld door de Expertgroep Sanitaire Technieken van TVVL. Het rapport is een schatkamer van kennis over de aard en toepassing van koudtapwater(circulatie)systemen met actieve koeling en is daarmee van grote waarde voor professionals in de installatiebranche, ingenieurs, en anderen die betrokken zijn bij het ontwerp en onderhoud van sanitaire systemen in gebouwen.  

Het rapport is ontwikkeld als reactie op het feit dat koudtapwater(circulatie)systemen (KWS) met actieve koeling worden gepresenteerd als oplossing voor het handhaven van veilige drinkwatertemperaturen in complexe situaties, zoals ziekenhuizen of zwembaden. Onder andere door de toenemende temperaturen als gevolg van klimaatverandering wordt het steeds moeilijker om de drinkwatertemperatuur onder de 25 °C te houden, zoals staat voorgeschreven in NEN 1006. Echter, richtlijnen voor de toepassing van KWS met actieve koeling ontbreken nog in deze norm. Deze studie beoogt de informatie te bieden om de norm of waterwerkbladen aan te vullen en eventueel een ISSO-publicatie op te stellen.  

Door middel van een analyse van de aard en toepassing van KWS, vergeleken met andere methoden voor temperatuurbeheersing, belicht het kennisrapport belangrijke aandachtspunten voor het ontwerpen en toepassen van KWS. Hierbij is ook de ontwikkeling van internationale richtlijnen meegenomen. 

Het kennisrapport “Houd het koud: koudtapwater(circulatie)systemen met actieve koeling” is tot stand gekomen met steun van TVVL Expertgroepleden, Georg Fischer, Kemper, Oventrop, Techniek Nederland en Viega. Voor leden van TVVL is het rapport gratis in te zien en te downloaden, niet-leden kunnen het rapport aanschaffen. 

 

Naar het rapport