Terug naar de kennisbank

Meer rendement met GACS: Informatie en aanbevelingen voor gebouweigenaren en -beheerders

Het whitepaper 'Meer rendement met GACS' is gericht op gebouweigenaren die geconfronteerd worden met steeds strengere regelgeving. Lees over GACS (Gebouw Automatisering en Controle Systeem) en de relevante regelgeving en publicaties die op dit moment beschikbaar zijn. Het document benadrukt het belang van het kiezen van een competente technische partner om meerwaarde te creëren voor vastgoed. Het document is opgesteld in een samenwerking tussen FHI, Techniek Nederland en TVVL.
Interesse?

Lees via de button hieronder het whitepaper.

De ambities voor een betere leefomgeving zijn hoog. De Green Deal en de daaruit voortvloeiende regel- en wetgeving stellen hoge eisen aan gebouweigenaren. Die eisen bieden adviseurs, producenten, installateurs, inspecteurs en specialistische bedrijven grote kansen. Maak nu de juiste keuzes en verhoog het rendement op vastgoed, verlaag het energieverbruik en verbeter de productiviteit van gebouwgebruikers met een beter binnenklimaat.

Kijken naar morgen

De complexiteit zit echter in de vele raakvlakken met bestaande afspraken en regelgeving. Voor veel partijen is het onduidelijk wat er precies mogelijk is en wat er nodig is om aan de nieuwe regelgeving te voldoen. Het is belangrijk om niet alleen naar de eisen van vandaag te kijken, maar ook vooruit te denken over de regels van morgen. Steeds scherpere regelgeving vraagt om een langetermijnvisie. Het is goed om te beseffen dat investeringen in aanpassingen (CAPEX) direct een gunstig effect hebben op de operationele kosten (OPEX). Bekijk deze 2 dus altijd samen voor een goede beoordeling.

Lees meer over GACS

Dit document is opgesteld om meer duidelijkheid te geven over een GACS (Gebouw Automatisering en Controle Systeem) en de relevante regelgeving en publicaties die op dit moment beschikbaar zijn. Door de nieuwe EPBD-normen en aanpassingen in standaarden en richtlijnen zal dit document regelmatig bijgewerkt moeten worden.

We hebben ons laten inspireren door informatie van leden van het GACS-platform. Het GACS-platform is een samenwerking tussen de 3 organisaties die actief zijn op het gebied van gebouwautomatisering en -installaties: TVVL, Techniek Nederland en FHI Gebouwautomatisering.

Naast dit document heeft het GACS-platform ook een interpretatiedocument samengesteld. Dit document verduidelijkt de maatregelen uit tabel 5 en 6 van de ISO 52120-1 en geeft inzicht in de impact op het energieverbruik. Ook is er een whitepaper voor installateurs opgesteld.