Interesse?

Download dan direct de PDF of lees eerst het beknopte overzicht.

Submetering energiegebruiken

De werkgroep Duurzame Gebouwautomatisering van de nieuwe Nederlandse Brancheorganisatie voor Gebouw Automatisering is een samenwerking aangegaan met de projectgroep Energie van de Dutch Green Building Council (DGBC). Eerste resultaat is een concreet voorstel om het credit ENE 2 Submetering energiegebruiken meer aan te laten sluiten op de praktijk en de in gebruik fase. De aanpassing betreft het gebruik maken van communicerende energiemeters, het aansluiten van alle submeters op een energiemonitoring- of gebouwbeheersysteem, het opslaan van meetdata en het in relevante subcategorien vastleggen en presenteren van data.

Op 12 oktober 2011 is de brancheorganisatie officieel van start gegaan, voortvloeiend uit een overeenkomst met LonMark NL en BACnet. De Nederlandse brancheorganisatie voor Gebouw Automatisering bundelt een netwerk van relevante marktspelers in de primaire waardeketen van gebouwautomatisering. De grootste bindfactor tussen de aangesloten bedrijven is het gezamenlijke belang in de marktontwikkeling van gentegreerde gebouwgebonden automatiseringssystemen. De brancheorganisatie bestaat uit verschillende marktpartijen die gespecialiseerd zijn in automatisering van gebouwgebonden installaties. De relevante partijen, lidbedrijven en stakeholders zijn vastgelegd in de waardeketen en competentiematrix. De leden vormen een netwerk. van gebundelde kracht van relevante spelers in de markt. Gezamenlijk wordt gestreefd naar het waarmaken van wat automatisering belooft, vertaald in verdienmodellen.Om dit doel te bereiken en het netwerk te versterken, vinden binnen de operationele doelstellingen workshopmeetings, jaarlijkse evenementen en presentaties bij stakeholders plaats. Collectieve marketing, gezamenlijke belangenbehartiging en individuele dienstverlening zijn de drie werkvelden van de organisatie.

Auteur(s): J. (Jacob) Jansen, directeur HC RT . Regeltechniek, bestuurslid Nederlandse Brancheorganisatie voor Gebouw Automatisering, voorzitter werkgroep Duurzame Gebouwautomatisering

Lees meer in de PDF