Interesse?

Download dan direct de PDF of lees eerst het beknopte overzicht.

Meerjaren project Fontys Hogescholen

Binnen het Expertisecentrum Gezondheidszorg en Technologie van Fontys (Fontys EGT1) loopt het meerjaarse project Verpleeghuis van de Toekomst (VETO). Binnen Fontys EGT wordt ruimte gegeven aan een minor gezondheidszorg en technologie aan derdejaars studenten, stagiaires en afstudeerders. Studenten werken in interdisciplinaire groepen aan projecten en onderwijs, onder andere aan het maken van prototypes die met eindgebruikers getest worden.

Nederlandse verpleeghuizen bieden zorg en onderdak aan 65.000 ouderen. De gemiddelde leeftijd van de bewoners is 85 jaar. In 2008 waren er 299 somatische verpleeghuizen en 398 psychogeriatrische verpleeghuizen. De verpleeghuizen blijven ook in de toekomst belangrijke woonzorgvormen. Onder invloed van overheidsbeleid verschuift de bewonerspopulatie van verpleeghuizen naar kortstondige bewoners met een hoge en complexe zorgzwaarte. Als ondergrens voor verblijf wordt in de politiek in het kader van hervormingen gesproken over zorgzwaartepakket vijf. Dit heeft voor verpleeghuisorganisaties veel consequenties.

Auteur(s): Dr.ir. J. (Joost) van Hoof Eur Ing, hoofd Fontys Expertisecentrum Gezondheidszorg en Technologie, projectcordinator ISSO en bestuurslid TVVL

Lees meer in de PDF